www.ajvg.com

«« Home      » VirtualBox bevezetés «      »» VirtualBox letöltése és telepítése      »» VirtualBox berendezése


A VirtualBox Linux rendszereken

A VirtualBox program a virtualizáció nagy témakörébe tartozó szoftver.

Nagyon általánosan véve a virtualizáció átrendezi a szoftver (oprendszer) vagy/és hardver errőforrásait a felhasználó számára azáltal, hogy vagy összefoglalja vagy felosztja őket.

A VirtualBox egy adott rendszeren felosztja az erőforrásokat, így megtöbbszörösíti a felhasználó lehetőségeit. E cél eléréséhez egy un. Virtual Machine Monitor (VMM) létrehozása után indíthatunk egy 'képzeletbeli' számítógépet amire hagyományos módon oprendszert és szoftvereket telepíthetünk.


VirtualBox virtuális gép Linux rendszeren

VirtualBox gép CrunchBang 10 "Statler" oprendszerrel (piros kerettel kijelölve) Linux rendszeren


A VirtualBox nem paravirtualizáló mint pl. a Xen amelyik lehetővé teszi az adott gép hardverei megosztását az azon telepített módosított oprendszerek között. Így azt mondhatjuk, hogy a VMM használatán alapozó virtualizációs szoftverek a felhasználó szempontjából a téma lehető legegyszerűbb megközelítését nyújtják.

A következő szövegek felmutatják a VirtualBox szoftver telepítését és berendezését Linux rendszereken az UBUNTU 10 'Lucid Lynx' terjesztés példáján.«« Home      » VirtualBox bevezetés «      »» VirtualBox letöltése és telepítése      »» VirtualBox berendezéseText, programming and graphics
WEB programming by A.-J. v. Gencsy
Copyright © 2008-2011 by Andreas-Josef v. Gencsy


Last Review: Feb-21-2011